Mario Kicken

Rapunzel - Mario Kicken

Ik ben Mario Kicken, gepassioneerd informaticaleerkracht en ICT-coördinator in twee secundaire scholen.
Daarnaast ben ik ook freelance ICT'er en lesgever waarbij ik organisaties en bedrijven help om professioneel en efficiënt (online) aanwezig te zijn, of te transformeren in de digitale revolutie.

Bij Rapunzel werken de meest warme en inspirerende mensen in allerlei domeinen. We leren van elkaar en dat daagt je continu uit en zorgt voor een brede kijk. Maar het zorgt ook voor veel appreciatie en vertrouwen.

Wat doe jij vooral in Rapunzel?

Alles op vlak van ICT en techniek: denk aan het beheer en ontwikkeling van de website en de bijhorende Rapunzelbase. Maar ik sta ook stil bij de online veiligheid, efficiëntie en de infrastructuur van Rapunzel.

Met plezier en enthousiasme denk ik ook mee na over Rapunzels online identiteit en hoe we deze kunnen blijven uitbreiden en verbeteren.

Volg jij ons al op Facebook en LinkedIn?

Wat vind je bijzonder aan Rapunzel, wat waardeer je aan Rapunzel?

Bij Rapunzel werken de meest warme en inspirerende mensen in allerlei domeinen. We leren van elkaar en dat daagt je continu uit en zorgt voor een brede kijk. Maar het zorgt ook voor veel appreciatie en vertrouwen.
Dit alles maakt ook dat Rapunzel steeds blijft groeien en ontwikkelen.

In welke andere levensdomeinen/interesses vind jij inspiratie voor jouw werk?

Mijn hart ligt bij ICT. Ik vind de digitale wereld ontzettend fascinerend. Mensen hierin begeleiden of iets bijbrengen geeft me zoveel voldoening. Doordat de digitale wereld steeds blijft vernieuwen kan je levenslang blijven leren en is elke dag wel een beetje een nieuw avontuur.

Ik sta dagelijks voor de klas en breng zowel jongvolwassenen als collega's belangrijke ICT-skills bij. Het werken met hen zorgt voor een hele brede kijk en daagt je telkens opnieuw uit.
Als leerkracht ben je ook een echte teamplayer: je overlegt met collega's, ouders maar ook externen. Samenwerken met zo veel verschillende mensen vind ik ook heel leerrijk en verrijkend. Want ondanks de digitale evolutie blijft communiceren een erg belangrijke troef in onze samenleving.

Rapunzelmedewerkers aan het woord