In de loop van je professionele loopbaan als hulpverlener is het belangrijk om je intensief bij te scholen.
Rapunzel heeft een aanbod van kwaliteitsvolle en inspirerende langdurige trajecten rond verschillende thema's.

 

Aanbod

2 jarige opleiding Contextgerichte zorg: Systemisch werken met individuen, ouders, gezinnen en groepen

Deze opleiding is bedoeld voor hulpverleners die professioneel als individuele, gezins- of contextbegeleider werkzaam zijn of zullen zijn, en die minimaal de nodige voorafgaande menswetenschappelijke bacheloropleiding genoten hebben.
Hierbij wordt o.a. gedacht aan hulpverleners die werkzaam zijn als begeleider in de Bijzondere Jeugdzorg, de Gehandicaptenzorg, CAW's of voorzieningen van Kind en Gezin, psychiatrische voorzieningen. Daarbij kan het gaan om residentiŽle, ambulante of semi-residentiŽle voorzieningen.

Jaaropleiding: De Wolf en de Zeven Geitjes. Systeemtherapeutisch werken met het Hechtingsperspectief.

Deze opleiding bundelt de belangrijkste ideeŽn en concepten van de hedendaagse hechtingstheorie en brengt ze in een systemisch en contextgericht perspectief. Hechting wordt beschouwd als ťťn van de grondthemaís van de menselijke en relationele ontwikkeling.
Gedurende heel de levensloop gaan mensen hechtingsrelaties aan. Ze bieden veiligheid en warmte, beschermen bij gevaar en moedigen aan om nieuwe horizonten te ontdekken. Maar evengoed zijn er moeilijke of traumatische ervaringen die hechtingsrelaties op de proef kunnen stellen en eventueel aantasten.

Jaaropleiding: Leiderschap binnen de hulp- en zorgverlening: de Bremer Stadsmuzikanten.

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die binnen de hulpverlening een leidinggevende functie vervullen als teambegeleider, -verantwoordelijke, -coŲrdinator, dienst- en afdelingshoofden,... voor hen die meestal betrokken zijn bij de concrete hulpverlening en tezelfdertijd de verbinding verzorgen met de directie en de grotere organisatie.

Jaaropleiding: Narratieve hulpverlening. Gah-ka en de steen die verhalen vertelt

Word jij ook zo geraakt door de verhalen van jouw cliŽnten?
Voel jij ook de kracht van verhalen en wil je hier graag op een deskundige manier mee aan de slag gaan?
Narratieve hulpverlening leert je anders luisteren naar de verhalen die mensen vertellen. De wenselijke, ondersteunende verhalen leer je naar voren brengen, de probleemverhalen gaan we anders belichten. Dit doen we vanuit een respectvolle benadering waarin de cliŽnt niet alleen verteller is, maar deskundige van zijn eigen verhaal.