• STUDIEDAG RAPUNZELVZW
    Bod Pa
    een hommage aan Jean-Marie Govaerts

Over verbinden en verschil maken: hommage aan Jean-Marie Govaerts vrijdag 15 december 2017 van 9u30 tot 17u00 @ Provinciehuis Leuven

Verbinden en verschil maken zijn cruciale dynamieken en continue ontwikkelingsopdrachten binnen het menselijk bestaan en binnen relatievorming. Hoe kunnen we contact maken en ons verbinden met anderen, hoe kunnen we vormgeven aan het samen-zijn en samen-worden en dit zonder onze eigenheid te verliezen?  En hoe kunnen we ook onszelf blijven, hoe kunnen we apart zijn en verschil maken zonder het contact te verliezen.

In deze studiedag reizen we doorheen het systemische landschap met zijn vele wisselende habitats en onderzoeken we hoe binnen verschillende relatievormen en in allerlei contexten deze beide polen aanwezig zijn. We exploreren hoe we als hulpverlener samen met onze cliënten beweging kunnen brengen en hoe er dynamische groei kan ontstaan.

De sprekers lieten zich allen inspireren door het werk van Jean-Marie Govaerts. Ze nemen ons mee in hoe zij de levenslessen van deze systemische leermeester wisten te interpreteren en te integreren in hun werk. 
Het wordt vast een boeiende reis in een uitdagend landschap.