Teambegeleiders, coördinatoren,… hebben vaak een sleutelpositie binnen een hulpverleningssituatie. Meestal zijn ze betrokken bij de concrete hulpverlening en tezelfdertijd dienen ze de verbinding te verzorgen met de directie en de organisatie als geheel. Dit maakt hun leidinggevende positie moeilijk en kwetsbaar.
Ze worden namelijk geconfronteerd met een complex samenspel van cliënten, hulpverleners, en de grotere organisatie. Bij een gezond samenspel leidt dit tot een boeiend, creatief denken en handelen. Aan inzet, motivatie en deskundigheid ontbreekt het hulpverleners zelden.
Deze complexiteit kan echter aanleiding geven tot destructieve dynamieken en gestagneerde samenwerkingspatronen. Het zijn dan meestal de teamverantwoordelijken die in eerste instantie geconfronteerd worden met heftige emoties, onvrede, misverstanden, slepende conflicten, roddels,…
Deze workshop wil de actoren van dit complexe samenspel nader bekijken en nagaan welke mogelijkheden er voorhanden zijn om mogelijke verstarringen opnieuw te doorbreken.